Maria en Johannes Onder het Kruis Deelparochie van HH. Nicolaas Pieck en Gezellen
Welkom op onze website
Adres: Parelvissersstraat 131, 3194 JL  Hoogvliet Tel. 010-4723115    E-mail: mariakerk@rkk-hoogvliet.nl 
rkk-hoogvliet © 2021
Kerkvieringen: Zondag:  09.30 uur* Maandag: 10.00 uur Donderdag: 10.00 uur * Tevens een kinder- woorddienst behalve op de 4e zondag, want dan is er een gezinsmis. 2e zondag van de maand:  Viering voor de Antilliaanse gemeenschap om 14.00 uur. Openingstijden: Elke     maandagochtend     om 10.00       uur       is       er       een Eucharistieviering.                In verband     met     de     huidige coronaomstandigheden   is   de kerk      doordeweeks      verder alleen     op     donderdag     van 11.00     uur     tot     12.00     uur geopend,    zodat    u    dan    een kaarsje op kunt steken. Voor       de       vieringen       op maandag       of       voor       een bezoekje    aan    de    kerk    op donderdagochtend     hoeft     u zich     niet     vooraf     aan     te melden. Voor noodgevallen, pastoraalteam etc. zie de pagina contact.
DE HUIDIGE CORONASITUATIE EN ONZE VIERINGEN Aan:  de parochies H Familie, Nic. Pieck & Gezellen, en Theresia van Ávila Beste mensen, Gisteren was de persconferentie van het kabinet waarin de verlenging van de lockdown t//m 9 februari werd aangekondigd. Helaas. Daaruit het volgende (bron: rijksoverheid.nl):. Blijf thuis, beperk je contacten De meeste mensen zijn nog wel vatbaar voor het virus, en veel mensen in de samenleving zijn nog besmettelijk. Daarom zijn maatregelen onverkort nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het doel van de verlengde lockdown is dan ook om zo min mogelijk contacten te hebben. Want hoe minder contacten, hoe minder besmettingen. Thuisblijven is de beste manier om contacten te beperken. Ook voor ons in de parochies betekent dit de facto dat we onverkort en vastberaden moeten vasthouden aan de beperkingen. Niet alleen is er nog onvoldoende bereikt, de extra zorg die de Engelse variant van het virus met zich meebrengt versterkt dit alleen maar (briefing van het OMT aan de 2e kamer). Wij zijn en blijven dus solidair aan de samenleving, die grotendeels op slot zit. Wij dragen ons deel in de verantwoordelijkheid voor het terugdringen van het virus. Wij vragen niet van  onze vrijwilligers om actief te zijn en daarmee hun gezondheid en die van hun dierbaren in de waagschaal   te   stellen   (afstand   houden   is   lang   niet   altijd   goed   mogelijk   en   veel   kerken   zijn   niet   overal   coronaproof).   Wij dragen   zorg   voor   onze   eigen   gezondheid   en   die   van   onze   dierbaren.Zoals   al   eerder   gezegd,   de   kerken   zijn   niet   gesloten. In   alle   drie   parochies   wordt   elke   zondag   de   Eucharistie   gevierd   met   het   minimaal   aantal   noodzakelijke   aanwezigen. Mensen   kunnen   thuis   meevieren,   zoals   dat   voor   een   groot   aantal   al   was   toen   er   maar   dertig   mensen   bij   de   vieringen   als publiek   aanwezig   mochten   zijn.   Het   minimaal   aantal   noodzakelijke   aanwezigen   is   in   de   praktijk   trouwens   toch   al   gauw   rond de   10   personen   of   zelfs   meer,   heel   wat   meer   dan   Thuisblijven   is   de   beste   manier   om   contacten   te   beperken.   Ik   vind   dat aantal   voor   mij   persoonlijk   al   op   het   randje.Het   is   erg   jammer,   maar   we   móeten   door   de   zure   appel   heen   bijten.   Laten   we hopen   en   bidden   dat   de   verlenging   het   gewenste   effect   zal   hebben   en   dat   er   vanaf   9   februari   weer   wat   meer   kan.   Dat   zal afhangen van het gedrag van ons allen. Hou vol en blijf gezond! Hartelijke groet, Lex van Deelen ONLINE VIERINGEN VOLGEN https://kerkdienstgemist.nl/stations/1183-Felicitaskerk-Spijkenisse  live volgen (en eventueel op een later tijdstip terugkijken):  Iedere zondag om 09.30 uur.
In verband met de huidige coronamaatregelen zijn wij gesloten tot 9 februari. Dat geldt dus ook  voor ons parochiesecretariaat.
     Kennismaken
GRAAG STELLEN WIJ AAN U VOOR: Administrator pastoor Alexander J. van Deelen Pastoraal werker: Lizzy Beenhakker Pastoraal werker: Nabor Langstraat
PAASKAARSEN 2021 Voor de viering van Pasen 2021 is er weer een nieuwe Paaskaars uitgekozen. Afbeelding: Hij bevat een aantal symbolen: natuurlijk de letters Alfa en Omega, het kruis maar ook de duif het symbool van Gods heilige Geest en twee open handen in een ontvangende, biddende houding. Elk jaar bestaat er de mogelijkheid om een huispaaskaars in de zelfde uitvoering aan te schaffen. Neemt u daarvoor contact op met het secretariaat (let wel op de openingstijd i.v.m. de corona-beperkingen). 1. Hoogte 60 cm doorsnede 8 cm € 60,00 2. Hoogte 50 cm.     doorsnede 7 cm. € 50,00 3. Hoogte 30 cm. doorsnede 6 cm. € 25,00 4. Hoogte 20 cm. doorsnede 7 cm. € 17,00 U kunt de huispaaskaars bestellen t/m 15 maart. Dit  kan i.v.m. de lockdown alleen via mariakerk@rkk- hoogvliet.nl. Later bestellen is niet mogelijk, omdat de huispaaskaars dan niet voor Pasen kan worden afgeleverd. De kaars dient betaald te worden als u hem afhaalt normaal is hij alleen te bestellen bij betaling vooraf. Afhalen gaat op afspraak. De beheercommissie Mariakerk. VOLG ONLINE ONZE VIERINGEN