Rooms Katholieke kerk voor Hoogvliet en Pernis     Deelparochie van HH. Nicolaas Pieck en Gezellen

Maria en Johannes onder het kruis
Mariakerk Hoogvliet
Maria hoekje Maria & Johannes onder het Kruis Mariakerk Hoogvliet
Welkom op de website van de Mariakerk Parelvissersstraat 131, 3194 JL  Hoogvliet, Tel. 010-4723115 De   vieringen   zijn   zondag   om   09:15   uur   en   op   maandag   en   donderdag   om   10:00   uur.   Tijdens   de viering    van    09:15    uur    is    er    Kinderwoorddienst    en    op    de    4e    zondag    van    de    maand gezinsmis.Tevens    op    de    2e    zondag    van    de    maand    om    14:00    uur    een    viering    voor    de Antilliaanse    gemeenschap.    Het    secretariaat    is    om    vanwege    het    virus    tot    nader    orde gesloten.      Wel   kunt   u,   zoals   u   op   onze   homepage   ziet,   zich   op   vrijdag   aanmelden   als   op zondag naar de kerk wilt.
Dit is de nieuwspagina. Meer nieuws bij ‘Agenda’ en ‘Actueel’ met o.a. het kerkblad van Hoogvliet.
'
'
Afspraken voor het bijwonen van de H. Mis op zondagen Beste mensen vanaf zondag 4 juli mag er weer een eucharistieviering in de Mariakerk worden gehouden. Wel zijn daar de nodige regels voor afgesproken. We houden ons aan de regels van het RIVM! U komt wel op eigen risico. 1) Er mogen maximaal 60 personen aanwezig zijn. Meer mensen kunnen wij niet 1,5 meter afstand van elkaar kwijt. Er zijn dan ook 60 plaatsen in de kerk genummerd op 1,5 afstand van elkaar. 2) U moet zich hiervoor wel telefonisch bij secretariaat aanmelden op vrijdag tussen 9:30u en 11:30 u via de telefoon: 010 4723115 ( gebruik geen voicemail!!!) De namen worden genoteerd in volgorde van binnenkomst. Elke persoon telt en dat geldt dus ook voor echtparen!!!! Mensen kunnen niet op eigen gelegenheid zonder afspraak in de kerk komen! U wordt dan de toegang geweigerd. U kunt niet voor komende zondagen alvast reserveren. Gunt u een ander ook de gelegenheid om de viering bij te kunnen wonen. 3) Bij binnenkomst worden de namen gecontroleerd en afgestreept op de lijst. Bij binnenkomst wordt u tevraagd of u gezondheidsklachten heeft (hoesten, koorts, niezen ) Heeft u die, dan mag u helaas de kerk niet in. 4) Bij binnenkomst gaat u uw handen schoonmaken en neemt u een liturgieboekje mee. 5) Uw plaats wordt aangewezen door een medewerker. Er is dus geen vrije keus! 6) Er zijn looplijnen uitgezet. U loopt door het middenpad naar voren. Bij het verlaten van de kerk gaan de mensen in het vak aan de rechterkant via het rechter zijpad naar achteren en naar buiten. De mensen  in het vak aan de linkerkant gaan via het linker zijpad naar achteren en door de nooduitgang de kerk uit. Er is geen koffiedrinken na de viering. U kunt ook geen gebruik maken van het toilet i.v.m. de hygiëneregels. 7) Er mag helaas niet gezongen worden, wel hardop worden meegebeden. Zingen kan het virus verder verspreiden dan de 1,50m zone. 8) Er wordt niet tijdens de viering gecollecteerd, maar u kunt uw gaven bij het uitgaan van de kerk in de collecteschaal deponeren die achterin de kerk staat. Pastoraatgroep en de beheercommissie van de Mariakerk
I.v.m. de coronamaatregelen is de Witte Markt tot nader bericht helaas gesloten.
Op de donderdagen is de Mariakerk geopend van 11.00 uur tot 12.00 uur voor het opsteken van een kaarsje en voor gebed. Ook hier met inachtneming van de coronamaatregelen.