Rooms Katholieke kerk voor Hoogvliet en Pernis     Deelparochie van HH. Nicolaas Pieck en Gezellen

Maria en Johannes onder het kruis
Mariakerk Hoogvliet
Maria hoekje Maria & Johannes onder het Kruis Mariakerk Hoogvliet
Welkom op de website van de Mariakerk Parelvissersstraat 131, 3194 JL  Hoogvliet, Tel. 010-4723115 De vieringen zijn zondag om 09:15 uur en op maandag en donderdag om 10:00 uur. Tijdens de viering van 09:15 uur is er Kinderwoorddienst en op de 4e zondag van de maand gezinsmis.Tevens op de 2e zondag van de maand om 14:00 uur een viering voor de Antilliaanse gemeenschap. Van maandag t/m vrijdag van 09:30-11:30 uur zijn de kerk en het secretariaat geopend  en is er gelegenheid voor gebed, meditatie of om zo maar een kaarsje op te steken.Voor noodgevallen, pastoraalteam etc. zie ALGEMEEN en Contacten.
Dit is de nieuwspagina. Meer nieuws bij ‘Agenda’ en ‘Actueel’ met o.a. het kerkblad van Hoogvliet.
MEDEDELINGEN Rozenkransgebed In de maand oktober bidden we elke donder- dag om 19.00 uur het rozenkransgebed. Vrijdag 1 november: Allerheiligen Op 1 november is er geen eucharistieviering in Hoogvliet. Er is wel een eucharistieviering in Rhoon en een in Hellevoetsluis. Beide beginnen om 19.00 uur. Zaterdag 2 november: Allerzielen Op zaterdag 2 november gedenken wij op Allerzielen al onze dierbare overledenen. Om 19.00 uur is daarvoor een speciale gedachtenisviering in onze Mariakerk. U heeft dan de gelegenheid om uw dierbare overledenen te gedenken en in de kerk een kaarsje voor hen te steken. Wilt u dat ook iemand anders die eerder is overleden in deze gedachtenisviering wordt genoemd, dan kunt u een misintentie opgeven. Neem daarvoor contact op met het parochiesecretariaat tijdens de openingsuren en zij zullen ook de naam of namen voor u noteren.  U kunt ook de naam van uw dierbare overledene opschrijven op een van de gele briefjes achterin de kerk. Die liggen in een mandje. Stopt u de beschreven briefjes in de ronde doos. Wij gebruiken die dan in een collage die voorin de kerk wordt neergezet. Na de viering is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een bakje “troost” (koffie).
Zondag 3 november: sportdag Op zondag 3 November wordt de jaarlijks sportdag voor jongeren uit de parochie gehouden. Het evenement duurt van 13.00 tot 16.00 uur en vindt plaats in de gymzaal van Villa Vonk, Othelloweg 8 in Hoogvliet. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om de jongeren te komen aanmoedigen. Meer informatie staat op de website van Youth Exploration. Dinsdag 5 november: start CaFE In november starten we met een CaFE dat als thema heeft ‘Verkennen en verdiepen in het geloof’. De zeven CaFE-avonden duren steeds van 20.00 uur tot 21.30 uur en zullen in verschillende kerken in ons cluster plaatsvinden. U kunt zich ervoor opgeven bij het centraal secretariaat. We starten op 5 november in Spijkenisse. Voor de overige data kijkt u op de prikborden. We hopen dat er veel animo voor zal zijn om dit thema in ons geloof te ontdekken. Gezocht voor het kerstspel… Wij zijn op zoek naar kinderen, tieners en volwassenen om mee te doen met het kerstspel op 24 december. Kan je zingen, speel je een muziekinstrument, vind je het leuk om een rol te spelen of wil je helpen met kleding, decor of op een andere manier meld je gauw aan! We oefenen op zondag 3 en 17 november 1, 15 en 22 december van 10:30- 12:30. Aanmelden kan persoonlijk bij Shirley, B-UNO begeleiders, e-mail zie poster of kijk op www.youthfaithexploration.nl